Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

30 јуна, 2023

Београд, 30. јун 2023. године – ЈКП „Градска чистоћа“ током дана викенда 1. и 2. јула организује акцију бесплатног одношења кабастог и електронског отпада.

Београђани сваког првог викенда у месецу кабасти и електронски отпад, односно своје непотребне кабасте и електронске предмете попут: кауча ормара, комода, столова, старих телевизора, рачунара, фрижидера, шпорета и других кућних апарата, могу да одложе поред најближих контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ у потпуности бесплатно уклонити.

О количини отпада и локацији на којој ће суграђани одложити кабасти и електронски отпад потребно је да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова, или на бројеве телефона на погонима „Градске чистоће“ у општинама у којима живе, и то радним данима и првог викенда у месецу од 6.00 до 13.30 часова.

Осталим данима у месецу грађани могу на два начина одложити свој кабасти и електронски отпад:

  1. Могу га сами однети на погон ЈКП „Градска чистоћа“ у општини на којој живе сваког радног дана од 8.00 до 13.30 часова.
  2. Осталим радним данима Београђани могу позвати екипе ЈКП „Градска чистоћа“ на поменуте бројеве телефона и обавестити их о количини отпада и месту на којем су га одложили. Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће доћи и уклонити кабасти и електронски отпад са пријављених локација, али осталим данима ова услуга се наплаћује.

Зато апелеујемо на суграђане да буду одговорни и искористе ову акцију одношења кабастог и електронског отпада првог викенда у месецу како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу, када се услуга транспорта наплаћује.