У улици Господара Вучића постављени џамбо контејнери

19 јануара, 2022

Београд, 19. јануар 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ почиње пројекат промене технологије сакупљања и одношења отпада у улици Господара Вучића  од улице Булевар Краља Александра до улице Војислава Илића. Из употребе је повучено 28  класичних надземних контејнера запремине 1.1 метар кубни, а постављено 18 нових џамбо контејнера запреминe 3.2 кубика.

Џамбо контејнера заузимају мањи део јавне површине, а запримају веће количине отпада. Поклопци ових контејнера су увек затворени па животиње луталице и птице не могу осипати отпад ван контејнер који се отвара помоћу ножне папуче, што суграђанима знатно олакшава употребу контејнера. Поред унапређења комуналних ефеката, џамбо контејнери имају и предност у томе што немају точкиће па је њихово померање, изузев камионима „Градаске чистоће“, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера се учесници у саобраћају доводе у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо контејнере решава овај проблем.

Апелујемо на суграђане да савесно одлажу отпад, да га не остваљају поред контејнера или на зелене и друге јавне површине, али и да у контејнере не бацају жар и недовољно охлађен пепео што би могло да изазове пожар, уништавање контејнера и да доведе у опасност околно растиње и објекте. Потребно је да заједно водимо рачуна о постављеним судовима за одлагање отпада како би нам дуже служили и били у функцији.