Уклањање нелегалне депоније на ГО Раковица

30 октобра, 2018

Током јучерашњег дана, екипе ЈКП „Градска чистоћа“ наставиле су борбупротив нелегалних депонија, које стварају несавесни појединци. Коликонемарност људи може да наруши изглед града, а самим тим ии здравље, потврђује „дивља“ депонија на ГО Раковица, у Улици Патријарха Димитрија, дијагонално од тржног центра Капитол парк. Нелегална депонија се налази одмах уз нехигијенско насеље и производ је несавесних физичких и правних лица. Иако је сарадња Погона Раковица ЈКП „Градска чистоћа“ са комуналном инспекцијом те општине на завидном нивоу, неке лоше навике суграђана је понекад тешко искоренити.

У мору амбалажног и комуналног отпада изронио је и намештај, прозори, колица… ЈКП „Градска чистоћа“ је у неколико наврата путем медија и путем сајта упућивало апел суграђанима да се савесно опходеп према свом животном окружењу, конкретно, ово је случај нелегалне депоније која се изнова ствара.

Радници Погона Раковица су изашли са неопходном механизацијом на терен, и то – комбиновано возило willy, два транспортна возила и смећарац. Уклоњено је око 100м3 разног смећа. Искористићемо још једном прилику да апелујемо на суграђане да чувају свој град, као и да пријављују несавесна лица, јер заједнички можемо да постигнемо да наш Београд буде лепше, чистије и здравије место за живот.