Весић на северу Косова и Метохије за Српску…

13 јануара, 2019

Заменик градоначелника Београда Горан Весић стигао је јутрос на север Косова и Метохије где ће посетити општине Лепосавић и Косовска Митровица.

Весић је изјавио да данашња посета српским општинама на Косову и Метохији представља подршку Београда српском народу на КиМ како би опстао на својим огњиштима и издржао све притиске којима је изложен. Весић ће у Лепосавићу малишанима у предшколској установи „Наша радост” поделити новогодишње пакетиће поводом православне Нове године. Деца из Лепосавића учествоваће у интерактивној дечијој представи глумца Светислава Булета Гонцића „Новогодишња бајка”.

Весић ће се током дана састати са председницима општина Лепосавић и Косовска Митровица Зораном Тодићем и Гораном Ракићем. Заменик градоначелника Београда разговараће са челницима српских општина о пројектима на северу Косова и Метохије које ће подржати Град Београд као и о помоћи јавним предузећима у српским општинама коју могу да пруже београдски комуналци.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетиће храм Св. Василија Острошког у Лепосавићу, положити цвеће на споменик Кнезу Лазару у Косовској Митровици и разговарати са грађанима.

Горан Весић ће дочекати православну Нову годину са грађанима на централном тргу у Лепосавићу.

Са Гораном Весићем у посети северу Косова и Метохије налазе се Драгомир Петронијевић, члан Градског већа Београда, Дамир Хандановић, директор ЦЕБЕФ, Светислав Буле Гонцић, директор Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, Драган Ђорђевић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација”, Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа”, Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис” и Недељко Радосављевић, директор Канцеларије за младе Града Београда.