First slide

Сузбијање крпеља

април 9, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у понедељак 12.04.2021.године спровести реализацију мера контроле и смањења популације крпеља на јавним површинама на територији града Београда.
Акција сузбијања крпеља ће се спроводити у периоду од 10 до 14 часова и обухватиће површине као што су паркови, излетишта, шеталишта, парк шуме, шуме, дечија игралишта, спортске центре и друге зелене површине на којима борави већи број људи и домаћих животиња.
За потребе мера контроле брoјности крпеља на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.
Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман ових зглавкара.
Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести IGEBA LV 15M распршивачима и леђним атомизерима.

Контакт телефон: 0800 – 000807