Пражњење септичких јама

1 марта, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ као основну делатност обавља послове чишћења и прања јавних површина, као и одвожење и депоновање смећа на територији града Београда. Поред основних делатности „Чистоћа“ грађанима, правним лицима и предузетницима који послују на територији Београда нуди и друге услуге које су такође важне за нормално функционисање и живот у метрополи.

Једна од тих услуга је пражњење септичких јама и одвожење и депоновање фекалних материја. Сви грађани којима је потребна ова врста услуге могу да упуте захтев погону Чистоће, биће евидентирани, а екипе пре изласка на терен обавештавају суграђане о времену доласка. Правна лица могу или да користе ову услугу према потреби, или да склопе уговор са ЈКП „Градска чистоћа“ на одређени временски период, а екипе излазе на терен према динамици која је усклађена са потребама тог предузећа Све информације и пријаве у вези одвожења и депоновања фекалних материја, заинтересовани могу добити радним данима од 6.00 до 14.00 часова позивањем Погона за одвоз и депоновање фекалних материја на бројеве телефона 011 3314 138 и 011 3314 139.

Услуга се наплаћује у складу са Ценовником ЈКП „Градска чистоћа“ који се налази на сајту.

Радници „Чистоће“ са специјализованим возилима су свакодневно на терену и благовремено одговарају на све захтеве. ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане који живе у домаћинствима која имају септичке јаме да се на време јаве, како би избегли изливање отпадних вода, посебно у периоду обилних падавина, као и да редовно чисте своје одводе.