Едукација

JКП „Градска чистоћа“ интензивно ради на подизању нивоа свести суграђана о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији, као и савладавању основе еколошког бонтона. Kако би рециклажа и примарна сепарација отпада у што већој мери заживеле, ЈКП „Градска чистоћа“ уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту, покренуло је низ едукативних акција у оквиру којих се деци, на њима занимљив начин, представља колико је важно очување животне средине, правилно одлагање смећа и рециклажа. Eдукација најмлађих је изузетно важна, јер се навике стичу од „малих ногу“, а циљ таквих акција које спроводи ЈКП „Градска чистоћа“ је да деца, кроз игру и интерактиван рад, науче како се отпад правилно одлаже, као и да стекну свест о значају заштите животне средине и сопственој улози у њеном очувању.

Еко-квиз

ЈКП „Градска чистоћа“ уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту, пету годину за редом, организује „Еко квиз“, односно такмичење београдских основаца у знању о екологији, рециклажи и правилном одлагању отпада. Сваку школу представља по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда, а најбоље међу њима очекују вредне награде. Циљ „Еко квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

Финално треће републичко такмичење „Еко – Квиза“

24/05/2019

Треће финално републичко такмичење „Еко квиза“ под слоганом „Прљаво или … Сазнајте више

Финале пете сезоне „ЕКО КВИЗА“

19/04/2019

ЈКП „Градска чистоћа“ је у школској 2018/2019. години организовало пету … Сазнајте више

Општинско такмичење „Еко квиза“ у Прокупљу

05/04/2019

Општинско такмичење „Еко квиза“ у Прокупљу одржано је данас у … Сазнајте више

Прво полуфинално такмичење пете сезоне „Еко квиза“

18/03/2019

ЈКП „Градска чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ … Сазнајте више

Најуредније школско двориште

ЈКП „Градска чистоћа“ традиционално организује акцију „Избор за најуредније школско двориште“. Циљ акције је да се код ученика разија осећај за чување и неговање животне средине, као и да средину у којој бораве одржавају уредном и чистом.

JKP "Градска чистоћа"


У свом развоју и модернизацији ЈКП „Градска чистоћа“ ушлo је у процес савременог еколошког инжењеринга у области одржавања комуналне хигијене чиме одговорно учествује у одржавању и функционисању урбаног система града и очувању квалитета животне средине у Београду.