First slide

Пројекат „Еко-кеса за чистији град“

ЈКП „Градска чистоћа“ већ дуги низ година успешно спроводи акцију под називом „Еко-кеса за чистији град“ на свих десет београдских општина које су у надлежности предузећа. Учесници акције у својим домаћиниствима у „еко-кесу“ запремине 120 литара одлажу мешовити рециклабилни отпад и то папир, пластичну (ПЕТ) и металну амбалажу (МЕТ). Корисници су дужни да изнесу еко-кесе до 22 часова испред пријављених адреса на општинама на којима се прикупљају еко-кесе у 3.смени, односно за 1.смену до 06.30 часова.

ГО Нови Београд – понедељком (3. смена) и Вождовац (1.смена – периферија – Рипањ, Јајинци, Пиносава)
ГО Земун – уторком (3.смена)
ГО Чукарица – средом (3. смена)
ГО Савски венац и Раковица – четвртком (3.смена)
ГО Врачар и Звездара – петком (3.смена)
ГО Стари град и Палилула – суботом (3. смена, централни део)
ГО Вождовац и Палилула – недељом (1.смена – Палилула-Лева обала, Борча, Овча, Крњача), (3.смена – Вождовац централни део)

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће потом сакупљене кесе из Вашег краја одвозити на „Погон за прикупљање и промет секундарних сировина“ у Вишњичкој улици, контакт телефон 011 3314 090, и тај рециклабилни отпад подвргнути даљем процесу рециклаже. Циљ пројекта „Еко-кеса за чистији град“ је да позитивно утичемо на развој рециклаже у Београду, да у значајној мери смањимо количине отпада које се похрањују на депонији у Винчи а повећамо количину отпада који се рециклира. Тако заједно доприносимо очувању природних ресурса и животне средине. Како бисте узели учешће у овом пројекту довољно је само да одете на погон „Градске чистоће“ на општини на којој живите и понесете рачун Инфостана са собом. ЈКП „Градска чистоће“ ће за Вас обезбедити 24 „еко-кесе“ за наредних шест несеци, а за сваку кесу добићете и јединствени баркод који је потребно да на њу и залепите. Пошто месечно изнесете четири попуњене „Еко-кесе“, а то се прати учитавањем бар кода на погону „Чистоће“ остварићете право на 20 одсто попуста на услугу одношења смећа на уплатници Инфостана. На тај начин желимо да мотивишемо суграђане да нам се прикључе у акцији примарне селекције отпада у што већем броју.

Хвала што рециклирате!