Наставља се сузбијање одраслих комараца

1 јуна, 2022
Београд, 01. jун 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У четвртак, 02.јуна, у термину од 18. 30 до 24. 00 часа акцијама са земље и воде третираће се локалитети: Ада Циганлија, Макиш, Насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, Катин канал, Рева, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев Дунавац, Црвенка, Црвенка, пут ка Старој Борчи, Стара Борча, канали у Милутина Борисављевића,  Ретензија, Павиљони, Студентски град, блокови Нови Београд, Ушће, парк Пријатељства, Старо сајмиште, , Белвил,, Бежанијска коса, Стара Бежанија и  Ледине.

Препарат који се користи за термално и хладно замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

 

Суграђани сваког радног дана од 07. 00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs