Апел уочи првомајског уранка: Не бацајте смеће по…

30 априла, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане који ће првомајске празнике провести на неком од градских излетишта, да иза себе не остављају разбацано смеће, како би зелене површине остале чисте и уредне. Из тог разлога екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће на сва градска излетишта поставити додатне судове за одлагање отпада, а биће појачана и динамика њиховог пражњења. Поред класичних контејнера и зелених канти за комунални отпад, „Чистоћа“ ће поставити и плаве канте за одлагање рециклабилног отпада, с обзиром да на излетиштима има највише отпада који може да се рециклира, као што су: пластичне флаше, чаше, лименке, стаклена амбалажа.

Само одговорним понашањем Кошутњак, Ада Циганлија, Топчидер, Авала, Звездарска шума и остали паркови и излетишта неће постати „дивље“ депоније. Такође, „Чистоћа“ апелује на излетнике да буду пажљиви са распаљивањем роштиља и ватре, те да то раде само на местима која су за то предвиђена. Неугашена ватра представља велику опасност, јер може да изазове пожар и угрози људске животе и природу.

ЈКП „Градска чистоћа“ није у обавези да чисти шуме, паркове и друге зелене површине и зато апелује на све излетнике да се отпад сакупи у кесе и одложи у најближу канту или контејнер, којих ће на свим излетиштима бити довољно.