Ауточистилице на улицама града Београда

17 јуна, 2019

Погони ЈКП „Градска чистоћа“ су претходних дана искористили лепо и топло време и на улице Београда извели „Раво“ ауточистилице како би наш град заблистао у пуном летњем сјају. Захваљујући свим постојећим деловима – четири обичне четке, једна челична четка, две пушке и усисивач велике усисне снаге, ауточистилице су погодне за уске улице, шеталишта и тротоаре шире од пет метара. Опало лишће, трава која расте уз ивичњак, ситан отпад и друге пратеће појаве живота у велеграду решава управо ово возило. Челичном четком коси траву која расте уз ивичњак, струже отпатке који се тешко чисте метлом, пушкама сакупља лишће, стандардним четкама чисти прашину, одакле усисивач велике усисне снаге сакупља тај отпад.

Захваљујући мултифункционалности „Раво” возила, наши возачи могу самостално да чисте улице и пешачке зоне или, уколико ситуација захтева, уз помоћ комуналних радника.

Ослушкујући потребе града и његову динамику живота, ЈКП „Градска чистоћа“ одувек ради на осавремењивању возног парка и набавци машина које ће допринети да ниво чистоће града буде у складу са европским, а да време за које је потребно те послове обавити буде што краће.