Бесплатно одношењe кабастог отпада

4 децембра, 2020

Београд, 04. децембар 2020.године Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће 5. и 6. децембра 2020. године бесплатно односити кабасти отпад са београдских улица. Суграђани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ уклонити.

Акција бесплатног одношења кабастог отпада традиционално се спроводи сваког првог викенда у месецу већ више од 15 година. „Чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Суграђани који располажу већим количинама отпада, то могу да пријаве Позивном центру, који је дежуран током овог викенда од 7 до 14 часова, на број телефона 0800-000807, а позив је бесплатан.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се плаћа по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.