„Чистоћа“ данас и сутра наставља акције сузбијања комараца

31 августа, 2023

Београд, 31. август 2023. године –  Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ данас и сутра настављају акције сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У четвртак, 31. августа, у периоду од 19.00 часова до поноћи eкипе Секторa екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ вршиће сузбијање одраслих  комараца уређајима са земље на Ади Циганлији, док ће у петак 1. септембра третмани бити споведени у периоду од 18.00 часова до поноћи на следећим локацијама: Ада Циганлија, Ада Међица, обала Саве ка Остружници и Умци, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев Дунавац и Црвенка, пут за Стару Борчу, Стара Борча, канали Милутина Борисављевића и гробље Мали Збег, језеро Велико блато, Овчански Себеш, насип од Панчевачког моста ка Малом Рају, Мали Рај, Азилантски центар и око Катиног канала.

Напомена: Третман ће се спровести уколико временски услови буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова,

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.