„Чистоћа“ и сутра наставља акцију сузбијања комараца

22 маја, 2023

Београд, 22. мај 2023. године  Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и са воде, термалним и хладним замагљивањем.

У уторак 23. маја 2023. године, у периоду од 18.00 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама: обала Црвенке ка Панчевачком мосту из чамца, насип од Панчевачког моста ка Малом Рају, насеља Мали Рај и Азилантски центар, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Црвенка и пут ка Старој Борчи, језеро Велико Блато, Овчански Себеш, Гроцка, Брестовик, Кошутњак, Топчидер, Земун- Доњи град, Земун- Горњи град и Нова Галеника, Крњача, Котеж, Борча, Мали збег, Борча Преток, Пут за Овчу, Овча и Падинска Скела.

Сви препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх. Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца