„Чистоћа“ и сутра наставља третман сузбијања комараца

17 јула, 2023

Београд, 17. јул 2023. године –  Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављају акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У уторак, 18. јула у периоду од 05.00 до 07.00 часова, и од 18.00 часова па до поноћи, eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама:

Од 25. Маја ка Бежанијском зимовнику, Београд на води (јутарањи третман 05.00 до 07.00 часова), Грочанска Ада , Гроцка и Винча са околним насељима и Врчин.

  • Напомена: Третман ће се спровести уколико временски услови буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова,

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.