„Чистоћа“ и сутра наставља третман сузбијања комараца

20 јула, 2023

Београд, 20. јул 2023. године –  Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављају акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У петак, 21. јула у периоду од 05.00 до 07.00 часова, eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама:

Пупинов мост, Прегревица, Кеј ослобођења, Црвенка, Старо сајмиште, Парк Ушће, Парк пријатељства, Земунски кеј, Бањичка шума, Ново гробље и Хајд парк.

  • Напомена: Третман ће се спровести уколико временски услови буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова,

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.