„Чистоћа“ и сутра наставља третмане сузбијања комараца

6 септембра, 2023

Београд, 6. септембар 2023. године –  Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављају акције сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У четвртак, 7. септембра, у периоду од 20.00 часова до поноћи eкипе Секторa екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ вршиће третман сузбијања комараца на следећим локацијама: Ковилово, Јабучки Рит, Глогоњски Рит, Дунавац, Бесни фок, Прелив, Врбовски, Падинска скела – затвор, Авала, Пиносава, Бели поток, и Зуце.

Напомена: Третман ће се спровести уколико временски услови буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова,

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.