„Чистоћа“ и сутра наставља третмане сузбијања комараца

14 јула, 2022

Београд, 14. јул 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављa са акцијом  сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У петак 15. јула 2022. године, у периоду од 20.00 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама: Гроцка уз Дунав, Брестовик, Пиносава, Авала, Бели Поток, Зуце, Рушањ, Умка, Остружница, Цветанова ћуприја, Војводе Влаховића, Бањица, Степа Степановић, Браће Јерковић, Медаковић, улице Браће Срнић, Индире Ганди, Сињска, Табановачка, Витановачка и кружни пут Вождовац.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs