„Чистоћа“ још ефикаснија – стигло 34 нова возила

12 маја, 2020

ЈКП „Градска чистоћа“ од данас је богатије за још 34 нова возила намењених потребама одношења отпада са београдских улица, што ће у великој мери повећати брзину и квалитет услуга које ово предузеће пружа Београђанима.
Поред преса за изношење смећа од 22 и 18 кубика, предузеће је набавило и рото пресе запремине од 18 кубика за исту намену, нове камионе за пражњење подземних контејнера и камионе са бочним утоваром.
Директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић, истакао је да се, паралелно са ширењем Београда и увећањем броја становника, повећава и обим посла, али и намеће потреба за бржим и ефикаснијим услугама предузећа.
„Не само за „Градску чистоћу“, већ и за све Београђане од велике важности је проширење и обнова возног парка предузећа. Београђани су ти који наше услуге плаћају и сматрамо да је важно да оне буду квалитетне, брзе и сигурне. Нова возила представљају наше основно средство за рад и због тога стално улажемо и обнављамо возни парк и механизацију. Такође, тиме повећавамо и безбедност наших радника, јер смо заменом дотрајалих возила, новим, обављање посла учинили безбеднијим, али и еколошки прихватљивијим“ – рекао је Попадић.

 

 

 

Он је додао да је сада возни парк „Чистоће“ богатији него икад.
„Поред нова 34 возила, током прошле године набавили смо више од 100 различитих возила и механизације. Заправо, никада у историји предузећа није набављен оволики број возила за само годину дана. И управо захваљујући томе, били смо потпуно спремни и за спровођење свих неопходних мера током ванредног стања, тако да смо успели да хигијену у граду подигнемо и одржавамо на изузетно високом нивоу, на чему би нам позавиделе развијеније светске метрополе“ – подсетио је Попадић и најавио да ће ово предузеће наставити да улаже у модернизацију предузећа у циљу његове веће ефикасности.