„Чистоћа“ наставља акцију сузбијања одраслих форми комараца

12 јула, 2022

Београд, 12. јул 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављa са акцијом  сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У среду 13. јула 2022. године, у периоду од 19.00 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама: насип Прогар, Тарзан плажа, Бојчинска шума, насип Прогар- Бољевци- Јаково, Ново Бежанијско гробље, СЦ „Сурчин“, 13. Мај, САЈ, Руцка, Сремачка шума, Орловача, Ресник, Кијево, Миљаковац, Канарево брдо, Сењак, Прокоп, Топчидерско брдо, Дипломатска колонија, Дедиње, Лисичији поток, Петлово брдо, Видиковац, Умка и Остружница.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх .

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs