„Чистоћа“ наставља сузбијање одраслих јединки комараца

9 јуна, 2022

Београд, 9. јун 2022. године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих форми комараца на територији  Београда.

 У петак, 10. јуна, у термину од 18.30 до 24.00 часа третманима са земље и воде биће третирани следећи локалитети: Миљаковачка шума, Миљаковачки виногради, Сунчани брег, Велика Моштаница, Руцка, Забран-Обреновац, Ада Хуја, Вишњица, Сланци, Велико село, Лешће, Јајинци, Кумодраж село, Миљаковац, Ресник, Петлово брдо, Видиковац, Скојевско насеље, Кијево, Умка и Остружница.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за термално замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Његовом употребом у акцијама сузбијања одраслих форми комараца, грађани нису у опасности.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800–000807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs