„Ноћ музике“ и „Меморијал Мирко Бутулија“

30 августа, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ увек даје свој допринос културно забавним манифестацијама, па тако и ове године подржава манифестацију „Ноћ музике“ која се одржава у Београду у периоду од 29. до 31. августа 2019. године, као и Награду града Београда „Меморијал Мирко Бутулија“ – ауто трке које ће се одржавати овог викенда.

„Чистоћа“ је ангажовала укупно седам комуналних радника који ће на самој манифестацији и након завршетка концерата и ауто трка, уз помоћ ауточистилица, транспортних и специјализованих возила радити на чишћењу, прању и прикупљању рециклабила и другог отпада у првој и трећој смени. Биће постављено 30 ПВЦ канти од 240 литара за одлагање комуналног отпада, а стаза и саобраћајнице биће опране и припремљене за саму трку.

Екипе погона Нови Београд вршиће чишћење како ручно, тако и машинско након манифестација. Биће извршено прање околних саобраћајница око Ушћа и то приобални пут, Булевар Николе Тесле, Трешњин цвет, саобраћајница испод Бранковог моста. Такође, током одржавања трке око Ушћа вршиће се дежурство са једном ауточистилицом.

ЈКП „Градска чистоћа“ подсећа суграђане да током оваквих манифестација не забораве колико је важно да заједно чувамо Београд чистим одлажући сав отпад на за то предвиђена места.