„Чистоћа“ поново очистила „дивље“ депоније у Земуну

22 јануара, 2019

Радници ЈКП „Градска чистоћа“ су 22. јануара 2019. године, упркос снегу који је почео да пада, ванредно уклонили око 20 кубика разног смећа, а понајвише кабастог отпада. У питању су улице Сењска, Курирска, Војни пут, Пружни пут и насеље 13. мај.

„Градска чистоћа“ сваког првог викенда у месецу организује акцију бесплатног одвожења кабастог отпада, али се и даље дешава да такав отпад ван уговорених дана завршава несмотрено остављен на локације које за то нису предвиђене.

 

Нажалост несавесних појединаца увек има па се тако изнова дешава да нелегална сметлишта настају буквално током ноћи и веома често само пар метара даље од празних или полупразних судова постављених са наменом да се у њих прописно одложи отпад. Број контејнера као и динамика њиховог пражњења је усклађена са потребом насеља где су и постављени.

Наставићемо неуморно да апелујемо на суграђане да чувају свој град и средину у којој живе за добробит свих нас, а поред тога, подсећамо да свако уклањање „дивљих“ депонија изискује материјалне трошкове, а када тих комуналних проблема не би било новац би могао да се усмери на друге корисне пројекте.