„Чистоћа“ се извињава Београђанима због неиспражњених контејнера

4 децембра, 2021

Београд, 4. децембар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа“ обавештава грађане Београда да је услед блокада које су се појавиле на неколико локација у граду дошло до отежаног рада екипа предузећа. Посебно је отежано одношење смећа у ГО Стари град, Врачар, Савски венац и Нови Београд због чега телефони на погонима предузећа беспрекидно звоне.

ЈКП „Градска чистоћа“ моли Београђане да уколико примете да смеће из њиховог краја није однето и да су контејнери пуни, имају разумевања за екипе предузећа које камионима, нажалост, не могу да приђу судовима за одлагање отпада и испразне их. Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће одмах по завршетку блокада кренути ка деловима Београда који су били блокирани и празнити контејнере до којих нису могли да стигну.

„Потрудићемо да се најбрже што може испразнимо судове до којих у овом тренутку не можемо да дођемо. Извињавам се свим Београђанима и у своје и у име „Градске чистоће“ што нисмо у могућности да у потпуности обавимо посао. Молим Београђане за разумевање и обећавам да ће наше екипе остати дуже на послу, колико год буде требало, како би га на крају завршиле. Апелујем на све који блокирају улице да пропуштају камионе „Градске чистоће“, јер то су људи који само раде свој посао и није у реду да буду жртве политичких циљева“, рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић.