„Чистоћа“ сутра наставља акцију сузбијања одраслих комараца

7 јула, 2024

Бeоград, 7. јул 2024. године – Екипе Сектора   екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Београд ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслихјединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, уколико временски услови то буду дозволили.

Екипе „Чистоће“ сузбијаће комарце у понедељак, 8. јула и то у раним јутарњим часовима од 3.30 часова.  

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: Дунав од Црвенке ка Панчевачком мосту, Дунав од насеља 13. мај, потом Прегревица, Земунски кеј, насип од Прогара ка Јакову, СЦ „Сурчин“, насеље Кључ, насеље Грмовац, Бојчинска шума, насип Прогар, канали у Бољевцима и Наутичко село, насеља  Раља, Трешња, Шупља стена, Ранжирна станица, Сремачка шума,гробље Орловача, Дорћол, Професорска колонија, Ботаничка башта, Мали Мокри Луг, Јајинци,Миријево, Зелено брдо, Кумодраж, Велики Мокри Луг, Баново брдо, Чукаричка падина, Сењак,Прокоп, Лисичији поток, Топчидерско брдо, Дипломатска колонија, Лекино брдо, Коњарник, Сунчана Падина, и Цветанова Ћуприја.

Препарати кoje екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне  средине  и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх. 

Апелујемo на суграђане да обезбедe     физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде у двориштима, подметаче за саксије, гуме, стару бурад, као и да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују, те да екипама „Градске чистоће“ омогуће несметан рад, јер ће ове године то бити изузетно важно, имајући у виду веома неповољне временске услове.

Такође, апелујемо и на пчеларе, да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ наставиће да   спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико  грађани примете повећану   бројност комараца на одређеном  локалитету, о томе могу  да обавесте сервисни центар Града  Београда  на  број телефона  11-  0   -11  радним данима од 7 до 22 сата, и суботом од 8 до 14 сати.