„Чистоћа“ сутра организује полуфинале Еко-квиза

16 марта, 2023

Београд, 16. март 2023. годинеЈавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ након паузе условљене пандемијом, са великим задовољством поново организује такмичење београдских основаца у знању о екологији, рециклажи и правилном одлагању отпада, Еко-квиз „Прљаво или чисто – није исто“. У петак, 17. марта у просторијама ЈКП „Градска чистоћа“ у Улици Мије Ковачевића 4, биће одржана полуфинална такмичења београдских основаца.

Иако у протекле две године због епидемиолошке ситуације није одржано ово значајно еколошко такмичење предузеће га од 2014. године организује у континуитету уз подршку Скупштине града Београда, и сада, седму сезону за редом,  наставља ову успешну традицију надметања ученика виших разреда основних школа.

У протеклој години Сектор за еколошку едукацију и информисање овог предузећа се на време припремио како би већ почетком 2023. године наставио да спроводи спортско-едукативно, наградно надметање школараца у знању о веома важним еколошким темама, како у београдским основним школама, тако и у школама широм Србије.

Овим је значај такмичења подигнут на виши, државни ниво, на шта су запослени овог сектора посебно поносни.

               Дакле, Еко квиз је пројекат едукативног карактера намењен ученицима од петог до осмог разреда основне школе, а циљ овог такмичења је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности  о рециклажи и екологији.

Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. Такмиче се по четири школе, од којих две боље пролазе у наредни круг такмичења. Квиз је конципиран тако да се састоји из три дела: први део је Еко играоница, други квиз знања, а трећи део је Еко слагалица, који се бодују по тачно утврђеним пропозицијама.

JКП „Градска чистоћа“  ће наставити да спроводи атрактивне едукативне кампање попут Еко- квиза, посебно за наше најмлађе суграђане и школарце, који су увек у фокусу Сектора за еколошку едукацију и информисање, имајући у виду да су значај заштите животне средине и екологије и даље теме о којима се највише говори, и на које је усмерена највећа пажња јавности.