„Чистоћа“ сутра спроводи третман сузбијања одраслих јединки комараца

18 маја, 2023

Београд, 18. мај 2023. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ сутра спроводи акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У петак 19. маја 2023. године, у периоду од 18.00 часова до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама: Ада Циганлија, Макиш, Гроцка, Брестовик, Насип од 45 Блока ка Остружничком мосту и Сурчинско поље, Насип Прогар, Бољевци, Јаково, Винча, Ритопек.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.