„Дан oтворених врата“ у ЈКП „Градска чистоћа“

7 октобра, 2021

Београд, 7. октобар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа“ у жељи да поново обрадује београдске малишане ће у недељу, 10. октобра, поново организовати „Дан отворених врата“, са почетком програма у 10.00 часова на адреси дирекције предузећа у улици Мије Ковачевића број 4.

ЈКП „Градска чистоћа“ отвара капије за све малишане Београда који желе да науче шта је то рециклажа, како се правилно одлаже отпада, да упознају људе који брину о чистоћи престонице и на крају се, у обезбеђеном кругу предузећа, провозају омиљеним смећарцима.

„Сматрамо да је од велике важности укључити најмлађе суграђане у процес развоја рециклаже и подизања свести друштва о значају очувања животне средини. Млађи су они на којима свет остаје, а еколошки бонтон је нешто што се стиче и гради од малих ногу и зато су наше едукативне акције најчешће усмерене на најмлађе, јер њих видимо као највећи потенцијал промене друштва по питању еколошке освешћености. Знамо да им је ова акција омиљена, јер имају прилику да се провозају у возилима које виђају свакога дана и која обожавају и зато са задовољством и организујемо овакве акције. Унапред смо се осигурали и обезбедили простор за одржавање радионице и представе како нам могућа киша не би покварила дружење и забаву, тако да позивам Београђане да доведу своје малишане и испуне им жељу да се провозају у неком од наших возила“, рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа, Марко Попадић.

Најмлађи Београђани ће поред вожње у обезбеђеном кругу предузећа, моћи да упознају јунаке анимираног цртаног филма „Рециклосауруси“ који ће за оњих овом приликом одиграти  и едукативну представу, а на радионици о рециклажи моћи да науче како се и због чега уопште одваја отпад. Малишани ће видети возила и којима се сузбијају комарци, којима се перу судови за одлагање отпада, перу улице, на који се начин чисте се оне чисте, а уколико временске прилике дозволе и сами ће моћи да пробају електро-усисиваче и електро- тротинете.