Дезинфекција након уклањања „дивље“ депоније

11 јуна, 2020

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ су током претходна два дана успешно уклониле „дивљу“ депонију на ГО Чукарица, која се налазила у непосредној близини нехигијенског насеља на углу Лазаревачког и Обреновачког друма. Након санирања нелегалне депоније са које је уклоњено око 600 кубика разног отпада, „Чистоћа“ je извршила и дератизацију, дезинсекцију и дезинфекцију локације, како би додатно побољшали основне животне услове становништва нехигијенског насеља. У овој акцији учествовале су две екипе Сектора екологије и уређења животне средине, који су третирали локацију која се простире на више од двадесет хектара.

Апелујемо на све да поштују прописе и отпад одлажу на за то предвиђена места, јер нелегалне депоније не само да руже слику Београда, већ изузетно неповољно утичу на животну средину, погодују повећању броја глодара и изазивају загађење земљишта.
Суграђани могу пријавити локације за спровођење мера дератизације и дезинсекције позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 сваког радног дана од 7 до 15 часова и путем електронске поште: ekologija@gradskacistoca.rs.