Директор ,,Градске чистоће“: Приштина је показала како третира…

23 новембра, 2020

Делегација Београда на челу са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем заустављена је данас на административном прелазу Јариње од стране косовске полиције.

Делегација Београда у Косовску Митровицу кренула је како би потписала Повељу о братимљењу два града и да посети радове на изградњи два објекта, који Град  Београд финансира – зграда за 40 породица избеглих из других делова КиМ и парк за децу.

Забрана уласка на територију Косова и Метохије заменику градоначелника Београда Горану Весићу још један је доказ како власт у Приштини третира оне који мисле другачије од њих, изјавио је директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић, који је био у делегацији са Весићем.

Он је у Косовској Митровици, обишао радове на изградњи парк-игралишта као и радове на изградњи друге стамбене зграде коју финансира Град Београд.  Град Београд издвојио око 100 милиона динара за градњу 40 станова и дечијег игралишта у северном делу Косовске Митровице. ,,Шеснаестог септембра је положен камен темељац за другу стамбену зграду која ће бити завршена до српске нове године. Вредност обе зграде је 86 милиона динара. Такође, уложили смо 11 милиона динара у градњу дечијег игралишта. ЈКП ,,Градска чистоћа“ је донирало више возила за чишћење улица и одвожење комуналног отпада“, рекао је Попадић.

Делегација Београда без заменика градонацелника Београда Горана Весића, коме на Јарињу није дозвољен улазак на КиМ, боравила је у Косовској Митровици поводом дана те општине.