Донација општини Нова Варош

29 маја, 2020

Директор ЈКП „Градска чистоћа“ Марко Попадић уручио је данас кључеве за три возила представницима општине Нова Варош.
Донација у виду цистерне која ће у случају кварова омогућити мештанима уредно водоснабдевање и чисте улице, подизач који олакшава изношење смећа са сеоског подручја као и камион смећарац запремине 20 кубика донација су ЈКП „Градска чистоћа“ из Београда.
„Ми као општина доста улажемо у развој туризма, сваки пикавац је сувишан, а камоли препуни контејнери који нарушавају изглед нашег места. Пракса овог београдског предузећа је да помажу мале општине које не могу својим средствима да приуште савремена возила, да им помажу. Овога пута, захтев смо упутили Марку Попадићу који је упознат са овом ситуацијом, одобрена нам је донација и ми смо веома захвални “, каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош. Он додаје да су возила која су до сада била коришћена у веома лошем стању, попут подизача који је у квару и да донација није данас стигла, за два дана , проблем одвожења смећа био би тешко решив.
Колико је одржавање хигијене битно пре свега на улицама, сви смо се уверили у пандемији корона вируса, када је дезинфекција улица неопходна, каже Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ из Београда.
„Пре годину дана обновили смо возни парк и на иницијативу председника општине одлучили смо да донирамо Новој Вароши камион за одвожење отпада, камион за одвожење шута и једну цистерну за прање улица. Прошле године донирали смо трактор за чишћење снега и традицију ћемо наставити и у наредним годинама “, каже Попадић.
Сузана Шуљагић, директорка ЈКП 3. септембар каже да је подизач био у најгорем стању и да ће обновом возног парка трошкови изношења смећа бити знатно мањи.
„Сада ћемо у сеоским срединама у једној тури износити смеће и трошкови ће бити знатно нижи. Ово је за нас најзначајнија донација у последњих 20 година“.