Други круг пете сезоне „Еко-квиза“

18 јануара, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ на тему „Прљаво или чисто-није исто“, за ученике од петог до осмог разреда. Други круг такмичења пете сезоне „Еко-квиза“ одржан је у петак 18. јануара 2019. године у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4.

Основне школе које су учествовале 18.01.2019. године су ОШ „Змај Јова Јовановић“, ОШ „Зага Маливук“ , ОШ „Олга Петров“ и ОШ „Дринка Павловић“. У даљи ток такмичења пласирале су се ОШ „Олга Петров“ и ОШ „Дринка Павловић“.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења ће бити одржавана петком у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4, Београд. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године.  „Еко – квиз“ се тренутно одржава у 14. градова и општина у Србији.

Подршку  „Еко – квизу“  дали су Министарство заштите животне средине, Скупштина града Београда, Секретаријат за заштиту животне средине, Секретаријат за образовање и дечију заштиту града Београда, као и бројне локалне самоуправе.