Екипе „Чистоће“ и сутра настављају акцију сузбијања крпеља

17 јуна, 2024

Београд, 17. јун 2024. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Београд ће у уторак, 18. јуна наставити акцију сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда.  

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити у периоду од 10.00 до 14.00 часова и обухватиће јавне зелене површине на Новом Београду-Ушће са приобаљем и околним парковима.   

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине, уписан је у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.  Апелујемо на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад као и пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.