Екипе „Чистоће“ и сутра спроводe акцију сузбијања комараца

13 јула, 2023

Београд, 13. јул 2023. године –  Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављају акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У петак, 14. јула  у периоду од 05.00 до 06.30 и од 18.00 часова па до поноћи, eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама:

  • Прегревица и Кеј ослобођења – јутарњи третман од 05.00 до 06.30 часова.
  • Приобаље Саве од Дубоког до МЗ „Ушће“, приобаље Колубаре од ушћа Колубаре у Саву до МЗ „Пољане“, Забран, Пољане, Конатице, Руцка, Пећани, Сремачка шума, Бојчинска шума, насип од Тарзан плаже до цркве у Јакову, канали кроз поље у Бољевцима, део насипа уз Наутичко село – поподневни термин од 18.00 до 00.00 часова.

Напомена: Третман ће се спровести уколико временски услови буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова,

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.