Екипе „Чистоће“  у понедељак настављају сузбијање комараца

12 августа, 2022

Београд, 12. август 2022. године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и у понедељак настављa са акцијом  сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У понедељак 15. августа 2022. године, у периоду од 21.00 часа до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локалитетима: Сланци, Велико село, Лешће, Винча уз Дунав, Ритопек, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Бањичка шума, Централно гробље, СП „Јајинци“, Земљорадничка улица, Звездарска шума, Ново гробље, Пиранделова улица и Улица Косте Трифковића – Зелено брдо.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs