Наставак такмичења другог круга „Еко-квиза“

11 марта, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ такмичење у знању о екологији, рециклажи и заштити животне средине за ученике од петог до осмог разреда. Још једно такмичење другог круга пете сезоне одржано је у петак 08. марта у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“, у улици Мије Ковачевића бр. 4.

У знању су се надметали ученици ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Стеван Сремац“, ОШ „Живомир Савковић“, ОШ „Сава Шумановић“ и ОШ „Вељко Дугошевић“. У даљи ток такмичења пласирале су се ОШ „Живомир Савковић“, ОШ „Стеван Сремац“ и ОШ „Сава Шумановић “.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења ће бити одржавана сваког петка у просторијама дирекције предузећа. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године.  „Еко–квиз“ се тренутно одржава у 16 градова у Србији.