“Градска чистоћа“ покреће акцију за малог Гаврила

19 маја, 2021

Београд, 19. мај 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа“ покреће велику акцију „Рециклирај за живот“ чији је циљ да заједно помогнемо лечење малог Гаврила. Акција ће се спроводити у наредном периоду сваког викенда на другој општини. За учешће у акцији је потребна само добра воља суграђана, јер се новац за лечење малог Гаврила обезбеђује прикупљањем рециклабила. Наиме, ЈКП „Градска чистоћа“ ће за прикупљену пластичну, металну, тетра пак, стаклену и папирну амбалажу, која ће донацијом Београђана постати власништво малог Гаврила, уплатити новчана средства на рачун породице Ђурђевић. Уместо да новац у виду пластике, лименки, стакла и папира бацамо, вођени идејом солидарности, можемо променити Гаврилово и наше сутра.

Прва у низу акција ће бити спроведена на територији ГО Савски венац током овог викенда, 22. и 23. маја. Током два дана Београђани, али и фирме, ће моћи да донирају рециклабиле малом Гаврилу Ђурђевићу, коме је потребно још нешто мање од милион евра за најскупљи лек на свету.

ЈКП „Градска чистоћа“ уз подршку ГО Савски венац, али и основних школа са те градске општине, омогућиће свим Београђанима, да на једноставан начин, донирањем рециклабила, помогну малом Гаврилу. Сви који желе да помогну, довољно је само да у наредним данима издвајају рециклабиле од осталог комуналног отпада који стварају у свом домаћинству и пословном простору и током викенда га донесу на једну од 12 локација на општини Савски венац.

У суботу 22. маја у термину од 08.00 до 16.00 часова пунктови за прикупљање рециклабила ће се налазити у двориштима основних школа: „Војвода Мишић“ (Др Милутина Ивковића 4), „Радојка Лакић“ (Др Александра Костића 1-7), „Исидора Секулић“ (Гаврила Принципа 42), „Стефан Немања“ (Љубе Јовановића 2а), „Петар Петровић Његош“ (Ресавска 61) и „Војвода Радомир Путник“ (Бошка Петровића 6). Позивају се сви житељи Савског венца, али и остали суграђани којима су ове локације успутне,да дају добар пример осталим Београђанима, јер је ово прва акција у низу, а неопходно је прикупити велику количину рециклабила да би се сакупило довољно новца за спашавање Гавриловог живота.

У недељу 23. маја микрореони ЈКП „Градска чистоћа“ на локацијама Поп Лукина преко пута бр. 15, Делиградска преко пута бр. 15, Облаковска преко пута бр. 14, Петра Чајковског преко пута бр. 2, Гучевска преко пута бр. 22 и Косте Рацин преко пута бр. 25 ће у истом термину,од 08.00 до 16.00 часова, представљати рециклажне пунктове, где ће суграђани у обележене судове за потребе акције „Рециклирај за живот“ моћи да оставе дониране рециклабиле.

У акцију ће током викенда бити укључена и звона за одлагање стакла којих има на 22 локације на Савском венцу, па сви који желе да донирају стаклену амбалажу могу је оставити у неко од ових звона.

Удружени кроз помоћ Гаврилу, мотивисаћемо једни друге на рециклажу, ширићемо емпатију и солидарност, едуковаћемо најмлађе и показати им конкретним примером да није сваки отпад смеће и да његовом селекцијом можемо уштедети. Помажући једном дечаку да дође до неопходног лека, уједно ћемо чувати животну средину.

Не заборавите! Рециклабил није смеће, већ роба, а у овом случају живот малог Гаврила!