ЈКП „Градска чистоћа“ отвара врата за суграђане

12 априла, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ отвара своја врата и позива све малишане и суграђане, да у суботу, 13. априла у 09.00 часова посете ово предузеће које се налази у улици Мије Ковачевића број 4 и сазнају ко и на који начин брине о томе да престоница свакога дана осване уредна и чиста. С обзиром да је реч о предузећу које се непрекидно модернизује пратећи светске трендове на пољу одржавања чистоће метрополе, посетиоци ће моћи да виде која су то нова, савремена возила уз помоћ којих се одржава чистоћа у нашем граду.

Комунални радници и возила највише одушевљавају управо најмлађе Београђане и зато ће деца имати јединствену прилику да се са возачима „Градске чистоће“ провозају у њима омиљеним „смећарцима“. Моћи ће да виде и како се перу улице, чиме се зими уклања снег и како то ауточистилице перу и чисте улице Београда. Представници „Градске чистоће“ ће са посетиоцима разговарати о делатностима које обавља ово предузеће, а најмлађи суграђани ће сазнати како се правилно селектује отпад, зашто је рециклажа важна и упознаће људе који свакодневно брину о томе да Београд буде чист град.

Паркинг предузећа ће бити обезбеђен како би најмлађи суграђани несметано могли да обиђу возила, али и безбедно да се провозају у њима у пратњи својих родитеља или старатеља.