ЈКП „Градска чистоћа“ током ноћи наставило уклањање снега

13 децембра, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ услед снежних падавина ради појачаном динамиком. Екипе предузећа су у протеклих 24 сата константно на терену распоређени на десет београдаких општина које су у надлежности „Градске чистоће“.

Поред 350 комуналних радника, 45 транспортних возила и десет радних машина, који су на уклањању снега радили током дана, екипе ЈКП „Градска чистоћа“ су и током ноћи наставиле да уклањањају снег. У трећој смени је 180 комуналних радника уклањало снег са прилаза пешачким прелазима, аутобуских стајалишта, јавних степеништа, тротоара ширих од пет метара и чистили снег са пешачких зона. Екипе су наставиле и са посипањем соли како би се спречило формирање леда.

Уз људство ангажована је и механизација, па је на београдским улицама током ноћи било 33 транспортних возила и седам радних машина ЈКП „Градска чистоћа“.

Иако је одношење смећа у појединим деловима града, услед обимних падавина било отежано, ЈКП „Градска чистоћа“ је успело да стигне до готово свих локација и испразни судове за одлагање отпада. Одношење смећа и даље је отежано у уским и стрмим улицама које су још непроходне за камионе „Градске чистоће“. Од јутрос је на терну 380 комуналних радника, 50 транспортних возила и десет радних машина ангажованих на уклањању снега и посипању соли.