ЈКП „Градска чистоћа“ уклања снег

22 јануара, 2022

Београд, 22. jануар 2022. године –  Услед снежних падавина  ЈКП „Градска чистоћа“ ангажовало је више од 280 комуналних радника и око 35 неопходних возила и механизације на рашчишћавању и уклањању снега са београдских јавних површина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа“, а што обухвата пешачке зоне, прилазе пешачким прелазима, јавна степеништа, пасареле, подземне пролазе и њихове прилазе и тротоаре шире од пет метара.

У координацији са Штабом за ванредне ситуације, услед снежних падавина, радници ЈКП „Градска чистоћа“ ће, у две продужене смене од по 12 часова, радити и на посипању соли, како би град и суграђани могли несметано да функционишу.

Поред чишћења снега, екипе „Чистоће“ редовно обављају и своју основну делатност одвожење смећа са територије Београда. Због падавина и ниске температуре ствара се и поледица, што свакако отежава рад, те ће сам процес пражњења судова у појединим деловима града бити нешто спорији.

Апелујемо на суграђане да имају стрпљења јер је услед снежних и обилних падавина отежано кретање камиона па долази до кашњења у пражњењу судова за одлагање отпада, али екипе раде у три смене и стићи ће до свих локација.