Међународни сајам заштите животне средине – EcoFair

5 октобра, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ узело је учешће на 16. Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса EcoFair 2019 који је одржан у периоду од 02. до 04. октобра 2019. године у хали 1 Београдског сајма.

Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair највећи је и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону. Има привредно-едукативни карактер, а посвећен је системима и механизмима заштите животне средине. Централне теме су „зелена економија“, индустрија рециклаже и управљање отпадом.

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је сајам уз поруку да Србија крупним корацима корача ка успостављању еколошки одговорног друштва, са стратешким опредељењем за доследно остваривање циљева у заштити животне средине, и уз јачање свести о одговорности и доприносу сваког грађанина.

Након отварања сајма министар Триван је посетио штанд ЈКП „Градска чистоћа” где се задржао у разговору са руководством и запосленима.

ЈКП „Градска чистоћа“ привуклo је пажњу великог броја посетилаца интересантном презентацијом бројних пројеката покренутих у области рециклаже. Такође, оно што нас радује и што желимо посебно да истакнемо је то да се велики број ученика и студената интересовао за едукативне активности нашег предузећа.