На Чукарици нападнут и повређен возач камиона ЈКП…

11 јуна, 2022

Београд, 11. јун 2022. године – Јутрос, нешто после 4 часа, на Чукарици нападнути су радник и возач камиона ЈКП „Градска чистоћа“ при чему је возач камиона Душко Јовановић задобио повреде ударцима у раме и бутину.

До инцидента је дошло у Трговачкој улици, у насељу Жарково, када се мушка особа у видно алкохолисаном стању издвојила из групе људи и вребално напала радника „Чистоће“ који је празнио џамбо контејнер камионом са бочним утоваром. Возач камиона је тада изашао из возила и разговором покушао да смири ситуацију и тако заштити свог колегу. Међутим, непознати нападач је покушао да уђе у камион „Чистоће“, али и физички напао возача који је задобио повреде рамена и бутине, али је успео да позове полицију.

Захваљујући брзој реакцији припадника МУП-а који су одмах изашли на терен, овај напад на запослене у „Чистоћи“ је окончан. Јовановић је после тога превезен на Институт за ортопедију на Бањици где су констатоване лакше повреде.

– Напади на запослене ЈКП „Градска чистоћа“ нажалост нису реткост. Огорчени смо и оштро осуђујемо овај бруталан напад. Радници „Чистоће“ часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана, сваког дана у седмици, 24 часа дневно, у свим временским условима. Апелујем на грађане да имају у виду њихов труд и посвећеност, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао – рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.