Напад на камион ЈКП „Градска чистоћа“

15 децембра, 2021

Београд, 15. децембар 2021. године – Данас око 15.00 часова током пражњења контејнера у Витановачкој улици на Вождовцу, непознато лице је палицом налик на чекић демолирало ретровизор на камиону за одношење смећа.

Услед снежних падавина пражњење контејнера је на појединим локацијама, у стрмим и уским улицама, али и због непрописно паркираних возила, било знатно отежано. Поред тога пражњење контејнера на локацијама које су билe доступне камионима „Чистоће“ ишло је спорије него иначе, јер су комунални радници пре пражњења контејнера морали да их ослободе од снежних наноса како би могли њима да маневришу, али и да сакупе отпад који се налазио ван контејнера.

Због ових околности у Витановачкој улици на Вождовцу током пражњења контејнера формирала се колона путничких возила, али иако су камион „Градске чистоће“ друга возила могла да обиђу, један од возача путничког возила то није желео да уради. Он је негодовање због пражњења контејнера, исказао палицом коју је узео из свог возила и њом демолирао ретровизор на смећарцу, а потом побегао са лица места обишавши камион „Чистоће“.

Радници „Чистоће“ су позвали полицију, која је одмах изашла на терен и извршила увиђај.           

„Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ не могу да обављају посао уколико их бахати појединци вређају, упућују претње, али нажалост често и физички нападају и демолирају возила. Насиље је нешто што је недопустиво. Сваки напад ћемо пријавити надлежнима, јер морамо да заштитимо људе који раде посао у корист свих Београђана. Огорчен сам због непоштовања људи који вредно раде и који су претходних дана остајали прековремено на терену како би омогућили Београђанима и комуналном систему функционисање током временских непогода. Разумем да људи журе за својим послом и обавезама, али смо исто тако видели како изгледају контејнери уколико само сат времена закснимо са редовним пражњењем. У Витановачкој улици контејнери се празне два пута дневно, једном током дана и једном у трећој смени, јер не можемо дозволити да се смеће гомила. Нажалост изгледа да ће увек бити појединаца који себи дозвољавају недопустиво понашање. Надам се да ће починилац бити пронађен“, поручио је директор ЈКП „Градска чистоћа, Марко Попадић.