НАПАД НА КОМУНАЛНУ РАДНИЦУ ЈКП “ГРАДСКА ЧИСТОЋА”

1 септембра, 2021

Београд, 1.септембар 2021. године–Комунална радница ЈКП “Градска чистоћа” В.Б, вечерас око 18.40 часова нападнута је неочекивано и без икаквог разлога, на Теразијама током обављања редовног посла у другој смени и том приликом задобила ударац у главу. Она је колима хитне помоћи превезена у Војно медицинску академију, а напад је пријављен и полицији која је одмах обавила увиђај.

“Нажалост наши запослени су на терену често изложени опасности и бивају мета незадовољних и агресивних појединаца. Насиље је недопустиво у било којој сфери и за њега нема оправдања. Иако су напади на наше раднике учестали, посебно када су у питању екипе које раде на сузбијању комараца, јасно је да ни комунални радници, људи који Београд одржавају чистим и уредним, па чак и ако су у питању жене, нису поштеђени насиља. Заиста сам згрожен” рекао је директор ЈКП “Градска чистоћа”, Марко Попадић.

Он је додао да је нападнута комунална радница задобила јак ударац у главу, а како се напад догодио с леђа, несрећна жена није сигурна чиме је ударена. “Нападача наши радници препознају као човека који често шета Теразијама носећи икону са собом и тражећи новац од суграђана. Сигуран сам да ће полиција доћи до починиоца овог дела”, каже Попадић