Нападнута два радника ЈКП „Градска чистоћа“ приликом спровођења

11 августа, 2023

акције сузбијања комараца

Јуче нешто после 21 часа, у Амадовој улици на Алтини, у општини Земун нападнута су два радника Сектора за екологију и унапређење животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Слободан Илић и Насиф Тафиљ, приликом обављања својих редовних задатака, односно спровођења акције сузбијања одраслих форми комараца методом хладног замагљивања.

До инцидента је дошло када су два нападача изразила негодовање због тога што се на том  месту спроводи акција сузбијања комараца, те су каменицама напали  екипу ЈКП „Градска чистоћа“, након чега су побегли.

Приликом напада није било повређених, док је на службеном возилу које екипе Сектора за екологију и унапређење животне средине користе за третман сузбијања комараца начињена велика материјална штета.  

Припадници МУП-а Србије су у брзом року изашли на лице места и извршили увиђај.

ЈКП „Градска чистоћа“ оштро осуђује  све учесталије нападе на своје запослене који часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана. Биће предузете све неопходне законске мере, јер је предузеће у обавези да заштити све своје запослене и неће се толерисати нити један вид насиља.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх, нити за овакву врсту неприхватљивог  понашања.

Апелујемо на грађане да имају у виду труд и посвећеност наших запослених, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао.