НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

30 јула, 2021

Београд, 30. јул 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља у понедељак акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 20.00 до 24.00 часа и обухватиће језеро Велико блато, Овчански Себеш, Рева, Ковилово, Јабучки Рит, Глогоњски Рит, Падинска Скела, Лисичији Јарак, Дунавац, Оповачки Дунавац, Прелив, Бесни Фок, Врбовско и Широка Греда, Браћа Марић, Грга Андријановић 4, Врачар, Сава Ковачевић, Бачки Иловик, Калварија, Нови град, Војни пут, Нова Галеника, 13. Мај, Плави хоризонти, Школско добро, Алтина.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs