НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

14 јуна, 2021

Београд, 30. јун 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и сутра акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 20.00 до 24.00 часа и обухватиће локације Ново Бежанијско гробље, Зеленгорска, Прегревица, СЦ “Сурчин“, Соко салаш, САЈ „13. мај“, Бусије, Грмовац, Липовичка шума, Ранжирна станица, Орловача, Руцка, Велика Моштаница, Рушањ, Дорћол-Бела Стена, Земун Доњи град, Земун Горњи град, насеље „Сава Ковачевић“, насеље „Бачки Иловик“, Калварија, Нови град, насеље „Војни пут“, Нова Галеника, насеље „13. Мај“, Алтина, Плави хоризонти, Школско добро, Ретензија, Павиљони, Блок 4,3,1,31,32,33,34 – Студентски град, Бежанијска коса, Стара Бежанија – Пере Сегединца степенице и старо Бежанијско гробље.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Уколико се локални хидрометеоролошки услови промене, односно временске прилике не буду повољне за спровођење хемијског третмана сузбијања одраслих форми комараца, акција се одлаже за наредни дан.