Наставља се сузбијање одраслих форми комараца

25 јула, 2022

Београд, 25. jул 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У понедељак, 25. јула, у термину од 19. 00 до 24. 00 часа акцијама са земље третираће се локалитети: Црвенка – Врбовски, насип Дунавац – Врбовски, насип Мали рај ка Дунавцу, Јабучки рит, насип Дунавац – Јабучки Рит, Црвенка, Мали рај, Борча, Котеж, Борча греда, Стара Борча, Борча преток, Попова бара, Овча, Пут за Овчу, Падинска скела, Мали Збег, Котеж и Партизански блок.

Препарат који се користи за термално и хладно замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07. 00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs