Наставља се сузбијање одраслих комараца

19 маја, 2022

Београд, 19. мај 2022. године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У петак, 20.маја, у термину од 18:30-24:00 часа акцијама са земље и воде третираће се локалитети: Забран – Обреновац, Од Барича ка Забрану, доњи ток реке Колубаре ка Мислођину, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Малом Рају, Мали Рај, насип од Малог Раја ка Дунавцу, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Пут за Борчу, улице  Лотосова и Милутина Борисављевића,  Насип од Црвенке ка Дунавцу.

Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.  

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

ЈКП „Градска чистоћа“ свакодневно спроводи мониторинг комараца. Праћење њихове бројности одвија се на 320 тачака током једног месеца, а акције сузбијања комараца планирају се и спроводе у складу са резултатима добијеним мониторингом, али се реагује и по пријавама суграђана.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs