Наставља се сузбијање одраслих комараца

25 маја, 2022

Београд, 25. мај 2022. године  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У четвртак, 26.маја, у термину од 18:30-24:00 часа акцијама са земље и воде третираће се локалитети: Ада Хуја, Вишњица, Бела стена, Ада Циганлија, Макиш, 13. Мај, Сај, насип 45. блок – Остружнички мост, Сурчинско поље, Виноградска, Стара Карабурма, Карабурма Ћалије, Вишњица, Вишњичка Бања 1, Вишњичка Бања 2, Дорћол, Калемегдан – Горњи и Доњи град, Стари град са Ботаничком баштом, Професорска колонија, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, Парк пријатељства, Ушће, Старо сајмиште, Блок 44 и 45, Блок 70 и 70А, Ледине 1, Ледине 2.

Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.  

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs